Slip gaće, uske ili široke bokserice. Pored modela treba voditi računa i o materijalu.

Neodgovarajući i neudoban veš može da doprinese nastanku alergije i bolova, pa čak da utiče i na plodnost.

 

Na telu gdje je koža naborana sklona je obliku dermatitisa intertrigo koji za posledicu ostavlja crvenu i iziritiranu kožu. Kod muškaraca je to posebno prisutno u području prepona. Ovaj dermatitis je uzrokovan kombinacijom ekcema i blage gljivične infekcije i iritacije usled znojenja. Zato oni koji se bave nekim telesnim aktivnostima, mogu biti skloniji tome. Problem postaje još i prisutniji u letnjim mesecima.

Uvek birajte pamučan veš jer bolje upija znoj. Izbegavajte uske bokserice koje nisu pamučne jer će vas taj model donjeg veša više znojiti a materijal neće upijati znoj. Ukoliko donji veš ne dozvoljava koži da “diše”, topli i znojni testisi postaju odlično okruženje za nastanak gljivica.

 

Muškarci često osećaju prolazne bolove u testisima, za koje medicina nema smisleno objašnjenje. To je jedna od uroloških enigmi koja za sada ostaje bez pravog odgovora. Praksa je pokazala da se problem javlja ređe ako muškarac nosi uži model gaća, možda zato što tako sve “ostaje na mestu”, nego ako bira sasvim široke bokserice.

Kako donji veš može uticati na plodnost?

 

Spermatozoidima je potrebna par stepeni niža temperatura od temperature tela da bi opstali. Testisi su odgovorni za stvaranje optimalnih uslova za opstanak spermatozoida. Ako nosite uzan donji veš pritiskate testise što loše utiče na njihov prirodan mehanizam i regulaciju temperature. Zbog toga muškarci koji planiraju potomstvo ili imaju problema s plodnošću, trebalo bi izbegavati uske bokserice ili slip gaće i odabrati šire modele donjeg veša.

 

Preporučljivo je da se donji veš uopšte i ne nosi. To bi smanjilo znojenje, time i šanse za iritacije i infekcije kože i poboljšalo plodnost. Ukoliko ovo ne možete da praktikujete onda barem spavajte goli.

Za koji god model donjeg veša da se odlučite najbitnije je da je čist i da se menja svakodnevno. Takođe je higijena intimne regije jako bitna. Kada već ne možete da ne nosite donji veš, koristite Man Intimo gel za intimnu higijenu jer će vas sigurno rešiti iritacija i infekcija prouzrokovanim znojenjem.

 

Više o gelu pogledajte na sajtu www.manintimo.com.