ZAŠTO JE VAŽNO PRAVILNO ODRŽAVANJE HIGIJENE MUŠKE INTIMNE REGIJE?

Intimna regija je “zarobljena” ispod najmanje dva sloja odeće u relativno tesnom, vlažnom i toplom prostoru veći deo dana. To dovodi do povećanja temperature u intimnom delu zbog čega se znojite, a to su savršeni uslovi za stvaranje i razvoj bakterija i gljivica.

To dalje vodi neprijatnom mirisu, svrabu, crvenilu u najblažem slučaju. Kao rezultat toga česta je pojava i sitnih bubuljca i iritacija na koži. Takođe može da dovede do smegme, izazivajući loše mirise i povećan rizik od infekcija, crvenila i otoka na vrhu vašeg penisa, koji se zove balanitis.

Većina muškaraca koristi obične sapune koji umeju da iritiraju kožu u intimnoj regiji što izaziva peckanje, crvenilo, iritaciju, ojed. Takođe većina muškaraca posle tuširanja ne obriše dobro intimnu regiju, ostavi vlažnu ili čak mokru kožu i odmah obuče donji veš, još ako taj donji veš nije od pamuka, eto mesta kakvo gljivice i bakterije mogu samo da požele: mračno, toplo, vlažno.

Zašto je još pravilna intimna nega muškaraca tako važna?!

Evo jednog poređenja: lice ima 16 slojeva ćelija, usne imaju 5, a vrh penisa ima samo 2 sloja ćelija. Zato je važno da prilikom tuširanja malo više pažnje posvetiti intimnoj zoni. Pravilna higijena genitalne regije je veoma važna, ne samo zbog našeg, već i zbog zdravlja partnera.

Kako da se rešite svih ovih problema?

Kao što vodimo računa o oralnoj higijeni i higijeni celog tela, tako je veoma bitno da pravilno i redovno negujemo intimnu regiju (redovno ne znači da morate baš svaki dan da idete pod tuš, ali je nakon seksualnog odnosa preporučljivo da operete intimnu regiju, čak i ako koristite kondom, kako biste sprečili razmnožavanje bakterija i neprijatne mirise).

Kad god se tuširate ili kupate operite penis i testise. Ako imate kožicu, nežno je povucite nazad i operite površinu ispod nje, bitno je da vratite kožicu u prvobitni položaj kada završite sa čišćenjem i sušenjem ovog predela. Intimna higijena podrazumeva i pranje skrotuma i anusa.

Sledeće što je potrebno da uradite je da kada se tuširate naredni put posvetite mnogo više pažnje testisima i penisu, budite temeljniji. A kada završite tuširanje onda se dobro osušite i obrišite, neki čak savetuju upotrebu fena i za intimnu regiju. Ako ste sve ovo uradil potrebno je da koristite isključivo pamučni donji veš. Veštački materijali pogoduju razvoju bakterija i gljivica.

Na kraju, ali veoma bitno, šta koristite za održavanje higijene vaše intimne regije.

Obični sapuni i gelovi za tuširanje isušuju i iritiraju vašu kožu što pospešuje pojavu crvenila, ojeda, osipa, što dalje uzrokuje svrab i sve ostale nelagodnosti u intimnoj regiji.

Najbolje je koristiti gelove za intimnu negu. Mi vam preporučujemo Man Intimo gel za intimnu negu muškaraca.

Podeli tekst
Podeli tekst
Podeli tekst